Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Futóöv & futó övtáska

Ergonomikus, jól szellőzik, könnyen szárad, speciális változata a környezettel szemben ellenálló és jól felszerelt. Dobálja bele személyes dolgait és a teljesítményéhez szükséges sportkiegészítőket, mert egy futó övtáska rövidebb-, hosszabb- és ultra futótávon is biztosítja a kényelmes sportolást. A futóöv kulacstartós változatával ügyelhet a hidratálásra, a telefontartós kivitellel pedig zenehallgatással is szórakoztathatja magát futás közben.

Övek - Övtáskák futáshoz

Rendezés:

Övtáska futáshoz: Milyet válasszak?

A futóöv – vagy ahogyan még sokan nevezik futó övtáska, éppolyan sokszínű, mint amennyire hasznos. Ebből fakadóan a kiválasztása fejtörést okozhat. Legalapvetőbb funkciója a tárolás, de emellett, ahogy később az kitartása, futóteljesítménye növekszik és egyre nagyobb kihívásokkal néz szembe, úgy kerülnek előtérbe a speciális igények. Ha már megfogalmazódtak Önben ezek az elvárások, éljen velük és használja vásárláskor. Ha még nem vagy csak részben, akkor adunk most Önnek egy kis mankót.

A méret!

A deréktáska méretét nem az fogja meghatározni, hogy milyen szinten űzi a sportot. Önnek kell összehangolni a körülmények és a személyes szükségletek figyelembevételével. Például egy sportesemény maratoni távja is biztosíthat olyan lehetőségeket, ahova bőven elég egy kisebb mérettel felszerelkeznie.

A hidratáció! - Kulacstartó öv

A testmozgáshoz használt derékpántok egyik közkedvelt változata a kulacstartós. Ez nem meglepő, hisz az edzés előtti, utáni és közbeni hidratációra köztudottan ügyelni kell. Utóbbi esetben, egy folyadékkal teli kulacsra különösen szüksége lehet, ha intenzív mozgást végez, vagy hosszabb távon, esetleg melegben edz. A kulacstartó öv alternatívája a futómellény. A runnerek előszeretettel használják, funkciójuk teljesen egyenértékű. Megemlítendő még mindkét típusnál az ivótasakos verzió.

Szórakozás & teljesítménymérés! - Telefontartó övtáska

Ha a mozgást össze akarja kötni a szórakozással, nem árt, ha valamilyen zenelejátszó eszközt is magával visz. Sokaknak kézenfekvő az okostelefonjuk, ami a megfelelő applikációval teljesítménymérésre is alkalmas. Nem minden futáshoz való övtáska ideális egy telefon tárolására, méretéből és kialakításából adódóan. Hiánypótló hasznos megoldás az audiokimenet, az enyhe nedvességáteresztő szövet, a külön telefontartó zseb és akár, ennek az átlátszó zsebfelülete. Természetesen előfordulhat, hogy nem ilyen kistáskára vágyik, akkor másik lehetőség a mobiltartó karpánt.

Egyéb szempontok a vásárláshoz

Fusson végig a következő gondolatmeneten is mielőtt leüti a megrendelem gombot. Hol, mikor, mekkora távra kell és milyen időjárási körülmények között. Céltudatos elhivatottságához szüksége lesz egy táskára, aminek akár esőben, melegben, erdőben, sivatagban, futópályán, éjszaka is hasznát veszi igénytől függően. Szempont lehet a szakadásmentes anyag, a vízlepergető képesség vagy a könnyen száradó textília. A szürkületi és az esti órákban fontos a láthatóság, erre szolgál a fényvisszaverő csík vagy a ledlámpa tartó. Hosszabb meneteknél a kényelemhez jól jön az ergonomikus, párnázott és jól szellőző hát- és csipőrész