Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: >

Deuter

Deuter túrahátizsák és túrafelszerelés

Túrázni csak kiváló minőségű és megbízható hátizsákkal lehet, erre a Deuter márka a garancia. Tapasztalt sportolókból és fejlesztőkből álló szakmai teamjük gondoskodik arról, hogy termékeik a magas minőségi értékek mellett minden egyéb kényelmi, technikai és szigorú biztonsági igényt kielégítsenek a legzordabb terepen is. 

A piacvezető túrahátizsák márka születése

A kezdetek 1898-ig nyúlnak vissza, amikor Hans Deuter gersthofen-i (Németország) mechanikus vászon-és lengyárában postászsákokat készített a Bajor Királyi Postának. Az 1910-es évektől a fegyveres erőket látták el erős vászonból készült sátrakkal, katonai málhazsákokkal és nyeregtáskákkal. A 30-as években már kezdett körvonalazódni a mai irányvonal, amikor alpinisták táska-és sátorfelszerelését biztosította a gyár. Az expedíciókon élesben tesztelhették a Deuter legendás Tauern kollekcióját a hegymászók. 

A következő évtizedekben számos forradalmi újítással került egyre feljebb a ma már világszerte ismert és elismert Deuter Sport GmbH.

Egyedülálló anatómiai innovációk először a Deutertől

A brand 1985-ben szabadalmaztatta AIRCOMFORT rendszerét, amely kiváló szellőzést biztosít viselője számára. Ennek a későbbi továbbfejlesztett változata az AIRCOMFORT-FUTURA lett. A vállalat ezzel a forradalmi lépéssel vezető pozícióba került a német túratáska piacon. Ezt követő anatómiai fejlesztéseiket is a felhasználók igényeihez és kényelméhez alakítják a teljesítményfokozás érdekében. 

Profizmusukat tovább növelik azzal, hogy fejlesztő csapataikba sportolókat és hegymászókat invitálnak, akik saját tapasztalataikkal segítik a termékfejlesztéseket.  

1990-ben bemutatják az első kerékpáros hátizsákot, a BIKE 1 modellt az AIRSTRIPES hátrendszerrel.

A nagyobb teher könnyítésére megalkotják a többkamrás X-keretet, ezzel megszületik újabb vívmányuk, az AIRCONTACT hátrendszer. A fejlesztések során törekednek az egyre alacsonyabb súlyú táskák tervezésére, amelyeket magas kopásállóságú és szakítószilárdságú anyagokból állítanak elő. A multifunkcionális AC-LITE sorozatuk a design tekintetében is abszolút élenjár a piacon.

A legkisebbekre is gondolva elkészült az első háti-babahordozójuk természetesen a legszigorúbb német minőségügyi előírásoknak megfelelően, későbbi innovációikban pedig a gyermekek autonómiájához igazított Ypsilon hátizsákokat is elkezdik forgalmazni. 

A biztonság minden korcsoport számára az elsődleges és legfontosabb szempont a Deuter szemében, ezért a motorosok, kerékpárosok, téli sportok kedvelőinek védelmére kialakított SHIELD protektort is piacra dobják, amely esések, balesetek esetén viselője gerincét védi a sérülésektől. 

Alap, hogy a mobiltelefonunkat ma már mindenhová magunkkal visszük, ezért a 2016-os Attack kerékpáros kollekcióra már okostelefon zsebet is terveznek úgy, hogy a készülék egy mozdulattal elérhető legyen a táska levétele nélkül. 

A Deuter női szekciója

A brand virágos táskáinak megálmodói egy kizárólag nőkből álló fejlesztőcsapat, akik a gyengébbik nem anatómiájához és igényeihez legjobban passzoló hátizsákokért felelősek. A női team 2005-ben állt fel, az SL-WOMAN’S FIT rendszer is hozzájuk köthető. 

Német minőség túrázóknak a világ bármely tájára

A Deuter termékcsalád a profi túratáskákon túl egyéb szabadidős hátizsákok, hegymászó zsákok, hálózsákok, kerékpáros övtáskák, futó övtáskák, sport-és utazótáskák, háti-babahordozók és kiegészítőik széles kínálatával hódítja a piacot. Az elérhető kiegészítők között túrafelszerelések, esővédő huzatok, camelback ivózsákok, ivópalackok és lábszárvédők is kaphatóak a Deutertől megszokott minőségben. 

Termékjellemzőiket a könnyebb tájékozódás és választás érdekében egyértelmű piktogramokkal jelölik, ezért itt is adhatunk egy piros pontot a brandnek a vevőorientált és vásárlóbarát szempontokért. 

Még egy kimagasló ígéret tőlük a pozitív vásárlói megítélés megőrzése érdekében: a 2 éves garancián túl életre szóló javítást vállalnak. 

A brand három alappillére

A német vállalat elkötelezett híve a környezettudatos eljárásoknak, a hosszú távú fenntarthatóságnak és a közösségi felelősségvállalásnak, ezért 2011-ben csatlakoztak a Fear Wear Foundation-höz. A magas szintű munkaügyi és társadalmi normák elvárásainak megfelelően a munkakörülmények ellenőrzése a cég bajorországi székhelyén és ázsiai gyártópartnereinél is rendszeres.

A Deuter elnyerte a WIR DENKEM UM címet is, amelyet azoknak a vállalatoknak ítélnek oda, akik a 7 pontból álló környezettudatos és fenntartható követelmények közül legalább 4-et vállalnak és sikeresen teljesítenek. Ennek értelmében 2020 tavaszától mindannyiunk örömére kizárólag PFC mentes termékeket állítanak elő üzemeikben.