Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vásárlástól elállás

Webáruházból történő vásárlás esetén Önt 14 napos elállási jog illeti meg, mégpedig az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében.

A Ptk. 8:1. § 3. pontja kimondja, hogy fogyasztónak minősül, a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. Azaz Ön, mint magánszemélyként vásárló (fogyasztó) jogosult a termék(ek) kézhezvételétől számított 14 napon belül elállni a vásárlástól és indoklás nélkül visszaküldheti, valamint kérheti a vételár visszatérítését. A 14 napba nem tartozik bele a kézbesítés ideje és természetesen a termék(ek) kézhezvételt megelőzően is elállhat a vásárlástól. Minderre azért biztosít lehetőséget a jogszabály, mert a virtuális térben nincs lehetősége a vásárlás előtt megvizsgálni, kipróbálni, üzembe helyezni a terméket.

Fontos felhívni a figyelmét, hogy ha terméket nem csak kipróbálta, hanem ezen felül használta is, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenéséért felelősséggel tartozik. Illetve a jogszabály alól kivételt képeznek az egyedi megrendelésre gyártott termékek, a zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvételek (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftverek.

Ha élni kíván elállási jogával, kérjük haladéktalanul jelezze ügyfélszolgálatunkon és tájékozódjon a visszaküldési lehetőségekről és feltételekről.